Pokeri harrastuksena

Pokeri ei ole ehkä niitä kaikkein tavanomaisimpia harrastuksia, niinkuin vaikkapa musiikki, urheilu tai keräily, mutta ne ketkä sitä harrastavat, suhtautuvat siihen yleensä todella intohimoisesti. Pokeria on tietysti perinteisesti ollut tapana pelata korttiringeissä, eli ns. oikeaa pokeria oikeiden korttien kanssa. Tällaisessa pelaamisessa korostuu ehkä eninten pelin sosiaalinen puoli: bluffaamiset, harhautukset, ”pokerinaama” jne. Tarkoitus on tietysti harhauttaa kanssapelaajia, jotta he varomattomasti korottaisivat panosta, kunnes nappaatkin itse koko potin arvokkaamman käden avulla. Tai toisaalta saada vastustajat luovuttamaan, vaikka heillä olisikin paremmat kortit. Joskus itse asiassa varsinainen pokerin pelaamisen ydin, eli looginen päättely ja taktikointi saattavat jäädä hieman taka-alalle.

Yksi hyvä tapa harrastaa pokeria on kuitenkin ns. nettipokeri, eli internetissä pelattavien pokeri-palvelujen käyttäminen. Nettipokerissa on nimittäin paljon hyviä puolia varsinkin aloittelevalle pelaajalle: pelin sääntöihin voi esimerkiksi keskittyä rauhassa ja harjoittaa omaa pelityyliään ilman häiriötekijöitä. Ei tarvitse pelätä bluffaajia. Pokeria voi usein pelata myös aluksi ilmaiseksi, mikä on tietysti hyvä asia opettelun ja harjoittelun kannalta. Tietysti se todellinen pokerin jännitys saavutetaan vasta rahapanoksen kanssa. Omien panostusten ja pelitalletusten suuruutta voi myös suunnitella, ja pokerissa voi samalla alkaa kehittelemään omaa taktiikkaa. Jos olet kiinnostunut esim. tilastotieteestä ja matematiikasta, pokerissa vastaan tulevat todennäköisyydet saattavat olla varsin kiehtova ja jännittävä asia. Pelaaminen kannattaa tämän vuoksi aloittaa internetissä, josta löytyy myös paljon hyvää taustatietoa ja muuta kiinnostavaa pokeriin liittyen. Esimerkiksi PokerStars on erittäin hyödyllinen sivusto, johon kannattaa ehdottomasti tutustua. Netistä löytyy myös paljon vertaisryhmiä aloittelevalle pokeriharrastajalle, ja myös erilaisia keskustelufoorumeita, joista saa hyviä vinkkejä omaan pelaamiseen.

Pokeriharrastuksen ja matemaattisen lahjakkuuden välillä näyttäsi olevan melko selvä yhteys. Asiaa ei luonnollisestikaan ole tieteellisesti todistettu, mutta kun esim. katsoo menestyneimpiä pokeritähtiä, aika monet heistä ovat kirjanpitäjiä, matemaatikoita tai jopa astrofyysikoita. Jos siis olet matemaattisesti suuntautunut, saattaa pokeri olla hyvinkin sinulle sopiva uusi harrastus. Tai jos haluat vain hieman ylimääräistä jännitystä elämään, voi pokeri silloinkin olla mainio uusi mielenkiinnon kohde.