Uudet suositut urheilulajit

Teknologian kehitys on tuonut mukanaan joukon uusia urheilumuotoja, jotka voivat saada perinteisen urheilukäsityksen omaavan pään pyörälle. Todella kovassa nousussa tällä hetkellä olevat lajit eivät nimittäin välttämättä aiheuta hikoilua tai edes hengästymistä. Näiden lajien yhteinen tekijä on se, että niitä pelataan peliohjaimella tai tietokoneen näppäimistöllä.

e_sport

Elektroninen urheilu on yleiskäsite, joka pitää sisällään kaikki joukkovideopelaamisen eri muodot. Elektronisessa urheilussa kilpaillaan joko yksilöinä tai joukkueissa pelistä riippuen. Maailmalla elektroninen urheilu on jo varmistanut paikkansa muun urheilun joukossa, osin kansainvälisten turnausten päätä huimaavien palkintojen ansiosta. Suomessa elektroniselle urheilulle löytyy jo oma keskusliittonsa SEUL ry, jonka toimintaan kuuluu lajin profiilin kohottaminen sekä tapahtumien järjestäminen.

Toinen nousussa oleva laji, joka ei sovi perinteisen urheilun muottiin on Drone Racing. Drone Racing on joko valmiilla tai itse rakennetulla lennokilla kisaamista fyysisellä radalla. Lajissa kilpaillaan sekä nopeudesta että ketteryydestä tapahtuman järjestäjästä riippuen. Laji on suosituimmillaan Yhdysvalloissa, jossa on elävä lennokkikulttuuri.

Vaikka nämä molemmat lajit vaikuttavat soveltuvan staattisen elämäntyylin omaaville, varsinkin elektronisessa urheilussa ammattipelaajat pitävät huolta myös fyysisestä kunnostaan. Vertailukohtana näihin lajeihin voidaan pitää vaikka golfia tai pokerin peluuta, sillä molemmat vaativat vain vähän fyysistä ponnistelua, mutta huipputasolla fysiikallakin on väliä.